Mathilda är hungrig!
0kommentarer
Emil ska laga sån där god musselsoppa igen! För jag ska fixa i ordning mig för jobb.
Men denna gång ska vi ha i lax (Ingen soppatorsk här inte!) och ha i mindre grädde eftersom det kändes lite för mäktigt och jag är lite känslig för för mycket grädde.
Så vi ska byta ut hälften med mjölk denna gång.
Och eftersom jag är Laktosintolerant så byts alla vanliga mjölkprodukter ut till laktosfria :)
Det finns mer och mer nu för tiden tack och lov!
Sååå sjukt god soppa! Ni borde verkligen testa, rikigt lyxig soppa med underbar smak!
Antal portioner: 4
Ingredienser
40 färska blåmusslor
2 dl vitt vin
1 gul lök
2 schalottenlökar
25 g smör
salt och malen vitpeppar
1 paket saffran, 1/2 g
2 dl fiskbuljong
4 dl vispgrädde
färsk koriander eller dill
Gör så här
1. Skrubba musslorna väl. Lägg dem i en stor kastrull med vin, finhackad lök, schalottenlök och smöret. Vrid ett par varv med pepparkvarnen. Lägg på ett lock och koka upp, skaka kastrullen då och då. Koka ett par minuter. Släng de musslor som inte öppnat sig.
2. Ta upp musslorna och ta dem ur sina skal, men spara några skal till garnityr.
3. Sila spadet ner i en kastrull. Tillsätt saffran och fiskbuljong, låt koka ca 10 minuter. Häll på grädden och låt koka ytterligare en liten stund, smaka av och red eventuellt av med lite arrowrot. Lägg i musslorna. Koka upp och fördela soppan i varma sopptallrikar. Garnera med färsk koriander eller dill.
Kommentera