Jajjemen, dÄ var första dagen pÄ Universitetet gjord, och vi överlevde!
Skolan verkade ha överlevt oss ocksÄ, Àn sÄ lÀnge. Gangster-terroristerna Àr tillbaka, i osÀkrare sammanhang Àn nÄgonsin förr. Mer förvirrade Àn förr ocksÄ.
Dagen började ju i alla fall bra. Jag organiserade hela morgonen vĂ€ldigt bra tyckte jag! Tills att jag var pĂ„ vĂ€g till the plug för att möta upp Sofia. DĂ„ kĂ€nner jag hur mina armhĂ„lor kĂ€ndes ovanligt varma och klibbiga, och JA SJÄLVKLART! Inte fan hade man organiserat i armhĂ„lan, för dĂ€r luktade det dĂ„ inte rosĂ© och sommarblomster.
NÀr jag möter upp Sofia och berÀttar om mitt missöde, sÄ visar det sig att man inte var ensam, haha!
Men ingen svimmade nÀr vi gick förbi, vad vi sÄg i alla fall. Ska se till sÄ att nÀsta gÄng nÄgon svimmar i min nÀrhet, Àr för att JAG Àr het och inte mina armhÄlor. Nog om dom nu, haha!
 
Var kul att man trÀffade en och annan kompis som man ba, men hej!?, men va, jaha okej, fan va kul!
Fick bekrÀftelse nu Àntligen om boende idag, sÄ snart flyttar jag till Mariehem. Wohooo, flyyyt.
Sen sĂ„ har chefen ringt om massa jobb men jag hinner inte med det nu ju,. Även fast jag vill jobba med barn hela tiden, nu pĂ„ en gĂ„ng!
 
Fick Àven svar frÄn ett jobb jag sökte för 5 mÄnader sen.(??) TrÄkigt att dem behövde mig först nu dÄ, men man fÄr tÀnka att de Àr lite deras förlust om dem inte ens hört av sig förÀn nu. Kul att kÀnna sig lite efterfÄrgad (A).
 
Har suttit i typ 2 timmat och försökt fatta vad som stÄr i mina papper och gjort lite mer ordning!
ÄndĂ„ sĂ„ fattar jag inte vad vi ska göra i morgon, hmm.
 
Den hÀr planschen gjorde jag pÄ mig och Sofia nÀr vi gick i gymnasiet tillsammans. Tror att nÄt Àr pÄ gÄng igen! Feel the Love!
 
P.S Hata inte mina PS-skills i gymnasiet! x)
 
Har varit en vÀlidgt lugn helg ÀndÄ. 
Hunnit vara ute en svÀng och trÀffat lite vÀnner under helgen. Shoppat en ny hatt, har letat som en tok efter en hatt i rÀtt storlek. Nu Àntligen hittade jag en höstig lagom till kylan, och inte nog med det sÄ fanns den i min favoritfÀrg! Vinrött. Blev ett lÀppstift till det ocksÄ.
Sen sĂ„ fyndade jag pĂ„ plantagen idag, 2 brudorkidĂ©er och krukor till. Är riktigt nöjd! 
 
Idag har jag solat, sjöng till och med av glÀdje, men sÄ fÄr man ett brutalt svar frÄn ovan, helt ovÀntat.
Fan lÀskigare svar Àn man kan vÀnta frÄn idol-juryn. Men det Àr typiskt svensk sommar det, ena stunden sol, sekunden efter spöregn.
 
Ah, i morgon Àr min första dag pÄ Universitetet. Har inte hunnit fatta det Àn, men jag och Sofia har haft lite pepptalk. Dock sÄ tror vi ÀndÄ att vi kommer virra bort oss, tur vi har varandra dÄ i alla fall!
 
 
 
Hatt 149;- NEW YORKER                                         Brudorkidé 29,90;- Plantagen
LÀpstift 99;- Top och Kavaj, H&M                              Kruka 29,90;-
 
 
 
 
 
Det hÀr var typ jag i morse...

NÀr du vaknar upp efter krogen och det har varit lönehelg

Posted by The typical jag on den 4 juli 2015
 
 
 
Kul med sovmorgon nÀr man Àr vaken. Kan heller inte somna om sÄ hÀr ligger jag och taggar dagen pÄ avstÄnd i sÀnglÀge. Blev faktiskt ringd 2 gÄnger i morse, det ena var om jobb, dÄ kunde jag somna om.
Den andra var vÀldigt spÀnnande, typ överraskning. SÄ fÄr se vad det kan vara sen, kanske dÀrför jag inte kunde somna om. För att jag Àr sÄ nyfiken. Heeuheeue.
 
Usch, i natt fick jag ett Äterfall. Det var tungt i början men det kÀndes sÄ rÀtt, sÄ jag var bara tvungen. Har hÄllit mig i nÀstan 2 mÄnader nu. Det Àr helt fantastisk ÀndÄ. Men nÀr det fanns sÄ otroligt mycket att vÀlja mellan och till sjuka lÄga priser. Plus att man fick betala i slutet av september! SÄ hade jag lÀngre inget val, typ. Men fick lite Ängest efter, fÄr jag alltid. Det Àr inte lÀtt att vara shopping beroende...
 
Sen sÄ har jag införskaffat mig en annan sak som ska fÄ ett eget inlÀgg.
 
Nu ska jag försöka kvÀva mig i kudden en stund igen, sÄ kanske man fÄr nÄgra sekunders mer sömn!
 
 
 
 
LĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ng dag!
Sov sÀmst i natt, om jag ens sov vill sÀga. KÀndes mer som att jag halvsov samtidigt som jag halvdrömde.
Ville typ slÀnga mobilen och mig sjÀlv i vÀggen nÀr larmet gick igÄng. Men jag tog mig upp och stod och gnuggade mitt ansikte i spegeln i seriöst en kvart, för att vakna till. AlltsÄ jag hade inte fejset mot spegeln.
Satt och slurpa lite mango-yoghurt, klarar inte av sÄ mycket mer direkt pÄ morgonen. Sen gick jag pÄ jobbet.
Lektionen börjar med att jag Àr vÀldigt yr och illamÄende. Till slut mÄste jag stÀlla mig mot en bÀnk för att behÄlla balansen. Pulsen blir riktigt hÄrd, sÄ hÄrd att det gör ont i bröstet. Sen kÀnner jag hur fokusen börjar glida ivÀg och benen svaja. Skyndar mig ut ur klassrumet och sÀtter mig pÄ bÀnken utanför. Svettas som en smörstekt gris.
Som tur hinner jag vila nÄgon minut innan eleverna kommer ut och delar upp sig i olika arbetsrum.
Sen sitter jag bara och lyssnar pÄ nÀr dem lÀste och hann vila upp mig. Det Àr fan otÀckt ÀndÄ!
Tur att jag lyssnade pĂ„ kroppen nĂ€r den inte orkade, annars hade det nog blivit en onödigt stor scen framför barnen om jag svimmat. Men dĂ€r blev man sjĂ€lv Ă€n en gĂ„ng pĂ„mind om hur viktigt det Ă€r med lagom sömn och rejĂ€l frukost. Även om man inte alltid kan styra det.
 
I alla fall sÄ har jag agerat IdrottslÀrarinna idag Ät ett galet gÀng smÄ kids. Dom var fan överallt, inklusive vÀggen.
En sÄn klass Àr andledningen till varför man blir bitter xD.
Var skönt att fÄ en liten rast efter det passet, och sen se film och lÀra mig SO, eller var de NO? HAHA.
AlltsÄ det Àr fan skamligt ÀndÄ, jag kÀnde mig helt lost nÀr lÀraren frÄgade barnen om ekvatorn och kordinater och shit. Vart var jag i skolan? PÄ helt andra kordinater kan jag sÀga!
SkÀmdes ju att dom kunde mer om mig om det. Och var det nÄgon frÄga jag visste sÄ ville jag typ ocksÄ rÀcka upp handen och skryta om att jag kunde. KÀnde mig typ som vÀrsta Einstein för att jag visste vilket hÄll en breddgrad gÄr Ät, hahahha! Det Àr vÄgrÀtt va...?
 
Sen sÄ var jag pÄ fritids klubben igen och idag var det lika lugnt. StÀmde gitarren igen, satt och spela spel med barnen. Lyssnade pÄ nÀr dom spelade lÄtar pÄ spotify. Vilket vill sÀga lÄtar som "Du swipa höger" och "Shots & squats". JA, vi snackar om 10-11 Äringar som lyssnar pÄ sÄdan musik. Vet dom ens vad tinder Àr liksom? Haha jag höll mig för skratt. Och en kille fastnade vid datorn framför Shots & squats albumbild. Ni som sett den vet vad jag snackar om.
 
 
 
 
Dagen har flytit pÄ som bara den! Först ringde chefen och sa att det fanns jobb, sÄ jag började 14.00 idag och slutade 16.30. Helt okej pass och inte nog med det sÄ lÄg skolan bara gatan upp, 20 meter bort frÄn dÀr jag bor!
SÄ idag har jag handskats med mellandstads-elever, var dock nÄn variant av fritt val de timmar jag jobbade. Skulle vara kring 60 barn, var typ max hÀlften.
SÄ vad jag gjorde var att fÄ rundtur genom skolan, stÀmma en gitarr och kolla pÄ barn som sysselsatte sig sjÀlva.
Fanns en kille som var vÀldigt tyst och blyg, men han var otroligt smart och kreativ. Jag ville va med honom men jag tror inte han ville va med mig. För han ville inte göra nÄgot av det jag sa att vi kunde göra. Sen gick han och spela shack ensam. xD
Ska jobba dÀr imorgon ocksÄ, sÄ det blir kul. Kanske ska agera idrottslÀrare dÄ ocksÄ, kast med liten indier.
Är fan bollrĂ€dd...
 
I alla fall sÄ fick jag 3 sms frÄn bostaden ocksÄ pÄ studentboende. Första plats pÄ 3 stÀllen sÄ nu ska jag försöka hinna kika pÄ dom och sen sÄ klart ta ett!
Fixade med Csn igÄr och dom var snabba för ovanlighetens skull. Nu Àr det fixat ocksÄ.
SÄ man glider ju pÄ ett bananskal nu fast med stil sÄ klart. Det Àr som att lÀra sig Äka snowboard, första gÄngerna innan man hittat balansen sÄ landar man pladask. Men sen sÄ kan man till och med göra det snyggt pÄ ett bananskal, ah typ sÄ.
 
GLÖM INTE att lyssna pĂ„ minion-remixen ocksĂ„, den gjorde mig sĂ„ glad. HAhaa!
 
 
 
 Till alla oss kattÀgare...
 
 
 
Just accept it

Just accept it

Posted by BuzzFeed BFF on den 24 augusti 2015
 
Ja, idag Àr man lite extra glad i hÄgen dÄ det hÀnde grejer.
I morse sÄ stod jag i duschen och filosoferade om allt och inget, med baktankarna om en oklar framtid.
Hur det skulle bli med skolan, om jag fortfarande kunde hoppas pÄ en plats pÄ universitetet. Om jobb, om de skulle bli en del jobb med kidsen. Jag hade den dÀr, ni vet den dÀr Àckliga Ängesten som ligger och gnager i alla vener nÀr det inte gÄr som man hoppats eller nÀr man bara vÀntar pÄ ljusare dagar?
 
Min kompis ropar att jag fÄtt et brev, och jag kÀnner genast klumpen i magen, nej inte Ànnu en rÀkning...
Jag snabbar mig lite extra för att fÄ bort de jobbiga kÀnslorna sÄ fort som möjligt. NÀr jag tar emot brevet fÄr jag en chock. StÄr bara och stirrar pÄ det och försöker fÄ ihop orden "UmeÄ universitet"  tillsammans med mitt namn och texten "antagningsbevis.
Ah, kaos i min redan överkaosade hjÀrna. Jag öppnade och grÀt, för dÀr stod det at jag tagit mig in pÄ förskollÀrarutbildningen.
Skickade mms till mamma och syrran. Mamma ringde upp och hon grÀt typ ocksÄ, sÄ vi snyftade lite och var superglada bÄda tvÄ.
 
Inte nog med detta fantastiska besked sÄ fÄr jag sedan veta att en av mina bÀsta vÀnner i gymnasiet som jag dÄ gick samma klass med, nu ska gÄ i samma klass igen! Haha blir lite vÀl lÄnga meningar hÀr. Men Àr sÄ lyrisk!
Börjar fan pÄ mÄndag. snabba ryck nu alltsÄ!
Ah, nu vet jag till grunden vad jag har framför mig i 3,5 Är. Utan press frÄn hela jÀvla vÀrlden vad jag ska göra med mitt liv. Och arbetsförmedlingen, du kan fara och dingla i en snara.
 
SĂ„ studentlive, here I come!
Det börjar jag fira med en chipspÄse :]
 
 
 
 
NÀr man inte varit inne pÄ sin skype pÄ flera mÄnader och hittar ett flöde av pÄbörjade konversationer, av andra.
Dock av mÀnniskor och ting som man aldrig visste fanns.
Visste bara att det fanns en whisky som heter "Long John", men inte att det fanns en drink som hette John.
 
 
 SLUUUUTA!
 
Hur fan orkar man tjafsa om en jÀvla matrÀtt!?
Är sĂ„ jĂ€kla less pĂ„ pannkakor hit och plĂ€ttar dit, allt Ă€r en satans pannkakssmet!
 
Jag ska berÀtta nÄgot för er som pÄstÄr att stora pannkakor Àr plÀttar och sÄ vidare.
Pannkakor Àr de vanliga stora och sedan har det kommit en pannkaks-variant som heter plÀttar men som görs mindre, oftast i ett plÀttjÀrn. Man hör ju bara pÄ namnet plÀtt att det Àr nÄgot litet. 
SnÀlla lÀr er fakta och era förÀldrar ocksÄ om det sÄ behövs. Det finns faktiskt ett korrekt system frÄn början. Hur vissa fÄr det sÄ hÀr i vissa delar av Sverige Àr mÀrkligt. Men om ni ska fortsÀtta kalla det sÄ, sÄ kom i alla fall inte och pÄstÄ vad som Àr rÀtt och fel för oss andra som har lÀrt oss de riktiga namnen!
 
 
Första Àr rÀtt, andra helt fel, tredje halvt rÀtt om man tar bort "smÄ".
 
 
HĂ€r har ni er fakta!
 
PANNKAKA
 
Har tagit med min gitarr till stan igen efter en vÀldigt lÄng paus emellan oss. Inte för att jag tror vi behövde det men ibland sÄ glömmer man bort vad man behöver. Nu Àr vi Äterförenade och starkare Àn förr.
Jag har till och med offrat mina lÄnga fina supernaglar, som jag naturligt har. Allt för att kunna spela och det Àr det ÀndÄ vÀrt. Man kan sitta i flera timmar i sin egna harmoniska melodivÀrld, ja ni andra musiker förstÄr precis.
 
Det hÀr var ju ÀndÄ lite coolt! Hade lÀtt velat testa att spela pÄ en sÄn hÀr gitarr.
Äntligen Àr det fredag igen och pĂ„ nĂ„t sĂ€tt lyckas man alltid vara sĂ„ taggad!
Nu vet jag dock inte till vad, vilket Àr frustrerande nÀr jag ligger hÀr i soffan och lyssnar pÄ bra musik.
FÄr se vad kvÀllen erbjuder, spontanitet? Hoppas pÄ nÄt bÀttre Àn vad dagen erbjuder just nu, StÀdning.
TÀnkte i alla fall bjuda pÄ en skön lÄt som jag ska gÄ och stÀda tíll nu. Har just lÀrt mig texten, den Àr sjuukt svÄr.
LÄttexten kan ni lÀsa lÀngst ner i inlÀgget.
 
 
"Bruk Bruk (I Need Your Lovin)"

(Bruk bruk) Yeaaoh
Yeaaaoh
(Let's take it back) Yeaaoh

Bruk Bruk

Yeaaoh

Yeaaoh
I need your lovin'
I need your lovin'
Yeaaoh
I need your lovin'
I need your lovin'
Yeaaoh
I need your lovin'
I need your lovin'
Yeaaoh
I need your lovin'
I need your lovin'

(Let's take it back)

Bruk Bruk
 
Fick en förfrÄgan av min dator om jag ville uppgradera upp mig till Windows 10, kostnadsfritt.
Har funderat samtidigt som att jag har fortsatt irritera mig pÄ Windows 8 som jag har haft.
Till slut bestÀmde jag mig för att köra. För i vÀrsta fall tÀnkte jag ta datorn med mig i högsta hugg, till nÀrmsta Windows-huvudkontor och terrorisera. Man vill ju gÀrna inte reta upp en redan uppretad indier, speciellt inte en kort sÄdan.
FörvÀntade mig ingen snabb process nÀr uppgraderingen skulle ske, men texterna som kom upp var frustrerande.
Efter typ 3 timmar stĂ„r det: "Detta kommer inte ta lĂ„ng tid", "Nu Ă€r det inte mycket kvar", Detta tar lĂ€ngre tid Ă€n förvĂ€ntat". MEN FÖR I helvheleleuheheuheuuuuuuh!
 
Nu har jag i alla fall lugnat ner mig och har kikat igenom alla nyheter och kÀnt designen. So far I like it! SÄ tummen upp.
 
Nu ska jag gĂ„ och tanda min bruuush. Funderar pĂ„ att bestĂ€lla en sĂ„n hĂ€r frĂ„n ebay! Älska minions.
 
HAHA, hittade mitt kÀrleksbrev till mr. FÄrminabenatt Darrain. Ni minns som jag skrev om i nedanstÄende inlÀgg. 
Vilken passion jag hade för denna unga karl. Det Ă€r ju nĂ€stan mĂ€rkligt att han inte Ă€r min vid det hĂ€r laget? Älskar min otroligt grymma svenska ocksĂ„.
 
 
I kÀrleksbrevet stÄr det exakt sÄ hÀr:
Darin, du Àr vacker du Àr fin
NÀr jag hör din röst vÀrmer det i mitt kropp bröst
Du Àr den underbaraste jag sÀtt sÄ Darin vin
Jag vet jag aldrig fÄr trÀffa dej men jag önskar att du var min
 
 
 
 
P.S Om du Darin nÄgonsin, skulle kika in, pÄ bloggen min, sÄ kan du vÀl sÀga hej sÄ bjuder jag pÄ vin, och för resten av kvÀllen Àr din.
Nu Àr jag hemma i UmeÄ igen, torr som fan efter en lÄng bussresa. SÄg Idol nÀr jag kom hem, och jag mÄste erkÀnna att ingen berörde mig ett dugg idag.
Funderar pÄ att sÀtta mig i duschen och Àta godis, mÄla tÄnaglarna och lyssna pÄ Darin. SÄ kÀnns det lite som just nu, inget emot Darin dock. Han var ju jag kÀr i en gÄng i tiden nÀr han var med i Idol med sin charmiga tandstÀllning. 
Jag skrev ett kÀrleksbrev till honom  nÀr jag dÄ var 11 Är. Hittade nÀmligen det i mitt gamla rum nÀr jag stÀdade ut det fÀr 1 Är sen. x) Det var en hjÀrtformad lapp dÀr det stod nÄt i stilen "Darin, Darin du Àr sÄ fin, men jag vet du aldrig kommer bli min..". ....Eeeeh ah...
Hahaha jag dog lite inombords och i ögat nÀr jag hittade den! Kan leta reda pÄ den och Äterkomma framöver!!!
 
För övrigt, vilken helg det har varit! Ska berÀtta om all galenskap i morgon nÀr jag laddat upp bilderna osv. 
Hoppas ocksÄ ni har haft en bra helg!
 
HÄÄÄÄR ÄR MIN MAN DARIN, som aldrig blir min. 
 

Charleen Kami - "Love like this" (Videoaudition Idol 2015)
Skön röst!

 
 

Viola Matsson - "Brother" (Videoaudition Idol 2015)
Skön stil!!

Man lÀr ju va en riktig sleeping beauty men runt 7 i morse sÄ lovar jag att the real sexy face was going on! 
Jag vaknade nÀmligen av att jag hade en flugjÀvel i nÀsan. Den kröp bokstavligen in i min nÀsborre sÄ djupt att jag tvÀrspÀrrar upp ögonen. GrÀver hopplöst runt nÄgra varv men inser i all panik att jag mÄste hÄlla för andra nÀsborren och blÄsa ut den med kraft. Sen kom de ut en liten svart mosad klump. Tog ett bra jÀvla tag innan jag kunde slappna av och somna om igen...
 
 
 

Senast nÄgonting sÄnt hÀr hÀnde mig var i lördags nÀr jag kom ut ensam frÄn affÀren, tvÄ killar stÄr pÄ parkeringen. Nu snackar vi dessutom vuxna "mÀn".
KÀnner hur dom granskar mig och jag kollar snabbt dit för att se vad det Àr för mÀnniskor.
DÄ möts jag av sÄna dÀr snuskiga blickar, ni vet tjejer? AvklÀdd och vÄldtagen av en blick.
Den ena busvisslar och den andra viskar nÄt till kompisen och dem fortsÀtter stirra. Visst, smickrande att ni gillar vad ni ser men ett charmigt leende hade rÀckt. Vad förvÀntar ni er liksom? En trevlig trekant runt hörnet? En jÀvla klack i pungen skulle ni haft.
Att ni inte skÀms, för de skulle era mödrar och blivande fruar göra om dem visste hur ni hÄller pÄ! 

Kolla pÄ denna video om ni inte redan har gjort det.
Visst blir det lite kompiskt boys and girls? Dock sÄ lyckas ni pojkar/killar/mÀn som hÄller pÄ sÄ hÀr vara sÄ mycket Àckligare.

 
IgÄr, Onsdag hade vi en utav de bÀttre dagarna man kan ha hÀr i Sverige pÄ sommaren.
Det var nÀmligen krÀftkalas! Visst kan de va pilligt och mycket jobb för det lilla man fÄr Àta av krÀftan, men med rÀtt sÀllskap sÄ rullar klockan pÄ nÀstan för fort. Det var vÀldigt efterlÀngtat och gott. Dessutom sÄ hade vi en riktigt fin kvÀllssol. 
 
NÀr de kommer till krÀftorna Àr jag helt okej pÄ att rensa, men jag Àr ingen "sucker" om man sÀger sÄ.
Har inte riktigt förstÄtt de dÀr med att suga pÄ huvudet. Men det kanske lÄter gott?
NÄn som har hajat/krÀftat grejen med att suga ut hjÀrnsaften fÄr gÀrna berÀtta!
 
Sen sÄ mÄste jag bara sÀga att jag tycker att krÀftorna Àr otroligt fina. FÀrgen, mönstret, uppbyggnaden. En riktig lÀckerhet för ögat.
 
 
 
 
 
HAha, lÀste mitt "senaste" inlÀgg hÀr pÄ gammbloggen. Skapligt emo, men sÄdana perioder har man ibland. 
Gissa vad, 3,5 Är senare Àr detta min uppstÄndelse sÄ watch out!
 
Â