he's just not that into you

1kommentarer

Eller.... "Dumpa Honom"

Ser denna pÄ 4an!! har faktiskt inte sett den tidigare. Knasig, virrig, rolig och romantisk!

"Dumpa honom" spelar pÄ ett klassiskt kort. IgenkÀnningsfaktorn Àr sÄ tokhög att det blir pinsamt. I synnerhet för oss grabbar.


"Dumpa honom" Àr filmen om det dÀr numret som startat allt. De dÀr siffrorna som lÀmnar en med sÄ mycket förhoppningar och glÀdje pÄ klubben, baren eller restaurangen men som i slutÀndan inte betyder ett skvatt. "Dumpa honom" Àr filmen om skitstövlarna och dumskallarna. I det hÀr fallet nÄgot tragiskt indelat i mÀn och kvinnor. En ofrivillig filmatisering av könskriget med andra ord.


Gigi (Ginnifer Goodwin) Àr den typiskt naiva tjejen som lÄter drömmarna skena nÀr första bÀsta kryp kör sina raggningsknep. Som sitter vid telefonen och vÀntar, vrider och vÀnder pÄ anledningarna till varför han inte ringer. Och som över en krisinkallad fika söker den sÄ vÀrdefulla trösten hos sina vÀnner. SÄ vad Àr det egentligen som driver oss? Att likt rÄttor i labyrinter fortsÀtta med spelet, hoppet och lögnerna.


Ja, antagligen svarar en hel del av er sex men "Dumpa honom" Àr ju inte precis rullen som bjuder pÄ överraskande vÀndningar. Den lever snarare pÄ en riktig fluffig charm och smÄlustiga pinsamheter. En som gÀrna trampar i de flesta av klyschorna i rom com-facket.


Det hÀr Àr filmen som i likhet med "Bridget Jones Dagbok", spelar pÄ gemensamma referenser. Och igenkÀnningsfaktorn Àr hög, patetiskt hög. NÄgot som fÄr en att förlÀgen surpla i sig det mesta. För det hÀr Àr en chick flick i dess allra mest grundlÀggande form. DÀr könen stÀlls mot varandra men ironiskt nog i slutÀndan Àr sig skrÀmmande lika.


Även "Dumpa honom" har kastat kopierande blickar pĂ„ de romantiska komediernas stormoder – "Sex & The City". Det handlar som sagt mycket om tjejer, för tjejer och i ett hörn om fienden killar. För till skillnad frĂ„n SATC Ă€r killar hĂ€r mer ett nödvĂ€ndigt ont. En liten bön om att en dag kunna ersĂ€tta oss grottmĂ€n med en dildo, en cosmopolitan och en psykolog, gĂ€rna i form av Oprah.


Ur den aspekten har Ken Kwapis försökt sig pÄ ett alltför rosa projekt. HÀr finns inte klÀderna, attityden eller pengarna. Hade han istÀllet tagit till vara pÄ sina erfarenheter frÄn "The Office", som tydlig kan skönjas i "Dumpa honom", hade det hÀr kunnat bli sÄ mycket mer Àn bara en lÀttsam komedi. För lÄt oss vara Àrliga. MÀnskligt beteende kan det göras obegrÀnsat med filmer om.


SĂ„ kan du bortse frĂ„n en portion klyscha i humoristisk Ă€ra lĂ€r du belönas med en riktig feel good-kĂ€nsla. Åtminstone ni tjejer för stĂ€mmer det inte trots allt? MĂ€n Ă€r frĂ„n Mars och kvinnor frĂ„n Venus.

 

http://www.sydsvenskan-img.se/archive/00183/467_dumpaartikel_183184a.jpg

 

BÀsta skÄdisarna i filmen enligt mig!

 

1 kommentarer

[lisabjernhagen]

13 Nov 2011 13:25

Den borde jag se, Àr sÀkert bra! Och Jenifer Aniston Àr ju sÄ himla bra..



Jag driver en alternativ blogg om alternativ musik och klĂ€dstil. Jo jag sjunger i ett metalband ocksĂ„. Dessutom har jag knallila hĂ„r. Jag lovar att jag bryter av i ditt vanliga bloggklickande! Ägna en sekund, you won't regret.

Kommentera

Publiceras ej